Lärare

Lärare i Vedic Art Academy

 

 

Nelly Ciresia Strömberg

Grundare av Vedic Art Academy

 

Curt Källman grundaren av Vedic Art undervisade mig under 18 år och trodde på min förmåga att hitta just mitt uttryck. I inspiration av alla dessa underbara stunder av skapande, startar jag Vedic Art Academy, som ska lära ut ett förhållningssätt till skapandet genom de 17 konstprinciperna.

 

Jag har varit Vedic Art lärare i 25 år och målat hela mitt liv. Under alla dessa år har jag haft workshops/kurser mest varje månad. Jag har fått förmånen att inspirera många framförallt i Sverige men också andra delar av världen.

 

Till min stora glädje har jag fått arbeta med barn som bildlärare i Danderyds Montessoriskola och i Frejaskolan i Täby. Jag har även haft ateljé i Smedjan i Danderyd där jag tog emot förskolebarn och funktionshindrade. Under åren har jag ägt 3 st gallerier en i Birkastaden tillsammans med Anette Nilsson, Galleri Moscha och Galleri Liv&Lust på Öland och på Mariatorget Ateljé Ciresia med 25 ateljéplatser, stort galleri med café samt lokaluthyrning. Det har varit väldigt berikande att visa upp konstnärer samtidigt som har jag hela tiden visat upp min egen konst.

 

2011 fick Konstnären Lars Olsson och jag idén att starta ett nätverk för konstlivet i Danderyd blev förening 2013. Nu är vi många deltagare och vi anordnar utställningar och andra aktiviteter överallt i Danderyd se www.danderydskonsthall.com

Vi fick alla i nätverket årets kulturpris 2013 av Danderyds kultur och Fritid.

 Jag var också med Ania Gains insiativtagare till Ljuset i Mörkret i Danderyd.

 2018 skapade jag med Sara Olén Ljuset från Norden på Edsvik Konsthall. Ett stort evenemang med ca 350 deltagare och en stor retrospektivutställning med grundaren av Vedic Art Curt Källman.

 

Gästföreläsare under åren

Johannes Källman

Rinnie Crossler

Anita Ejrup

Torbjörn Flatnes

Varga Åskvigg

Maija Piz-Koponen

Sara Olén

Copyrigt © 2015 design webbkreativ

Vedic Art Academy

Niflungavägen 7

182 66 Djursholm

tel: 08 743 00 08

e-post: nellyciresia@gmail.com